ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΤΡΕΚΚΑ

H επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου άρχισε το 1997, με την εξαγορά της Lucas Service Hellas.

Το 1998 επιτυγχάνεται συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Auto Distribution International (ADI) και η εταιρία  ανταλλακτικών αποκτά τον διακριτικό τίτλο Ad Hellas.

Το 2000 η ΕΛΤΡΑΚ κατακτά ηγετική θέση στο χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΤΡΕΚΚΑ, που προκύπτει από την συγχώνευση της Ad Hellas και του κλάδου ανταλλακτικών της Eκκα Α.Ε..

Το 2005  υπογράφεται συμφωνία συνεργασίας  μεταξύ της Autohellas ATEE και του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ, για την συμμετοχή της Autohellas κατά 50% στην ΕΛΤΡΕΚΚΑ.

Το 2008 η ΕΛΤΡΕΚΚΑ διευρύνοντας την ήδη ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά του ανταλλακτικού αναλαμβάνει την αποθήκευση, διανομή και χονδρική πώληση των γνήσιων ανταλλακτικών  FORD της εταιρείας ΒΕΛΜΑΡ, μέλος του ομίλου Βασιλάκη.

Το 2011  η εταιρία  συνάπτει δύο συμφωνίες ορόσημο με την BP Ελληνική Πετρελαιοειδών για την μεταπώληση των λιπαντικών BP και με την Robert  Bosch A.E. για την μεταπώληση όλων των ανταλλακτικών και διαγνωστικών μηχανημάτων καθώς και του εξοπλισμού συνεργείων.

Το 2013 η ΕΛΤΡΕΚΚΑ επεκτείνεται στις βαφές αυτοκινήτου αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση για την ελληνική αγορά των υλικών επαναβαφής της Spies Hecker. Το ίδιο έτος παρά τις  αντίξοες οικονομικές συνθήκες της αγοράς η ΕΛΤΡΕΚΚΑ επεκτάθηκε σε τρία σημεία της Αττικής με νέα καταστήματα στο Χαλάνδρι, το Αιγάλεω και την Ηλιούπολη καθώς και ένα νέο ακόμη κατάστημα στα Χανιά της Κρήτης.

Το 2015 η ΕΛΤΡΕΚΚΑ επεκτείνει την συνεργασία της με την BP Ελληνική Α.Ε. για την διάθεση στην Ελληνική αγορά των προϊόντων Castrol.

Το 2019 ο όμιλος εταιρειών Autohellas ATEE αύξησε την συμμετοχή της στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΤΡΕΚΚΑ.