Νέο Battlax Sport Touring T31 Ένας συνδυασμός ασφάλειας υψηλού επιπέδου και επιδόσεων που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του αναβάτη στα ύψη

Η Bridgestone, η μεγαλύτερη εταιρία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο[1], αναβάθμισε την σειρά ελαστικών για μοτοσικλέτες με την παρουσίαση του Battlax Sport Touring T31: ένας συνδυασμός ασφάλειας υψηλού επιπέδου και επιδόσεων που προσφέρει στους αναβάτες πλήρη εμπιστοσύνη σε όλες τις συνθήκες.

Στο επίκεντρο του νέου Battlax Sport Touring T31 είναι η βελτιωμένη πρόσφυση και χειρισμός στο βρεγμένο ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιείται η αίσθηση επαφής, έτσι ώστε οι αναβάτες να αισθάνονται ασφαλείς, διατηρώντας τον έλεγχο και ελεύθεροι να απολαμβάνουν την συγκίνηση κάθε βόλτας.

Δουλεύοντας την σύνθεση γόμας στο εμπρόσθιο πέλμα, η Bridgestone χρησιμοποίησε την τελευταία νανοτεχνολογία της, η οποία λειτουργεί σε μοριακό επίπεδο για να βελτιώσει την κατανομή του πυριτίου στο μείγμα της γόμας. Αυτό αυξάνει την ευκαμψία του καουτσούκ, γεγονός που βελτιώνει την αίσθηση της πρόσφυσης στην επιφάνεια επαφής και ενισχύει την πρόσφυση στο βρεγμένο και τις συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.

Το οπίσθιο ελαστικό διαθέτει μια ένωση διπλής γόμας τεχνολογίας cap & base, παρέχοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ της πρόσφυσης και της σταθερότητας στις στροφές.

Ο σχεδιασμός πέλματος του T31 σχεδιάστηκε με μία μεγαλύτερη αναλογία αυλακώσεων[2] στην περιοχή των ώμων, για μεγαλύτερη απομάκρυνση του νερού, και μειωμένη αναλογία αυλακώσεων στην περιοχή του κέντρου του οπίσθιου ελαστικού, για να διατηρείται η καλή σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Η επιφάνεια επαφής είναι μεγαλύτερη κατά 7%, από κλίση σε ορθή έως πλήρη γωνία, δημιουργώντας μεγαλύτερη ώθηση υπό κλίση για οδήγηση στις στροφές με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οι δοκιμές της Bridgestone επιβεβαιώνουν ότι το T31 έχει υψηλότερο συντελεστή τριβής στο βρεγμένο από τον προκάτοχό του, καταγράφοντας 3% γρηγορότερους χρόνους σε βρεγμένη πίστα. Το συνολικό πακέτο του T31 έχει αναπτυχθεί χωρίς να θυσιάζεται στο παραμικρό η εξαιρετική διάρκεια ζωής του προκάτοχού του.

Ο Nico Thuy, Διευθυντής Ευρώπης – Τμήμα Μοτοσικλέτας, Bridgestone EMEA, συνοψίζει: « το New Battlax T31 αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τους αναβάτες που αναζητούν τις σπορ επιδόσεις στην οδήγηση τουρισμού. Η εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο και  η αίσθηση επαφής που προσφέρει το T31 γεμίζει τους αναβάτες με απόλυτη αυτοπεποίθηση.»

Το Battlax Sport Touring T31 διατίθεται σε 8 διαστάσεις για εμπρός και 9 για πίσω στην απλή κατασκευή και επιπλέον 2 εμπρός και 3 πίσω αντίστοιχα στην ενισχυμένη εκδοχή GT.

 

[1] Με βάση τις πωλήσεις ελαστικών του 2016. Πηγή: Tire Business 2017 – Παγκόσμια Κατάταξη Εταιριών Ελαστικών.

[2] Όλα τα συγκριτικά  είναι σε σχέση με τον προκάτοχο Battlax T30 Evo.