Η CATERPILLAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΖΕΥΓΩΝ ΑΕΡΙΟΥ CG170-Β ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤ

Η Caterpillar Energy Solutions είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την σειρά γεννητριών CG 170B 50 Hz με αυξημένη ισχύ από 1.3 - 2.3 MW, μεγαλύτερη αξιοπιστία και βελτιωμένη απόδοση επένδυσης. Η αυξημένη ηλεκτρική απόδοση - έως και 45% φυσικού αερίου (NG) / 43,6% Bio Gas (BG) καθιστά τη γεννήτρια πιο οικονομική για τους πελάτες καθώς καίει λιγότερο αέριο για να παράγει ακόμα περισσότερη ενέργεια.
 
 
“Στην Caterpillar, έχουμε απόλυτη προσήλωση στην επιτυχία του πελάτη”, όπως λέει ο Mark Jenzer, product manager της Caterpillar Energy Solutions. “Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και προσπαθούμε διαρκώς να βρούμε τρόπους ανασχεδιασμού των προϊόντων μας, ώστε αυτά να εξυπηρετούν ακόμα καλύτερα τους πελάτες μας.” Για αυτόν τον λόγο είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της σειράς B των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών αερίου CG170 τα οποία θα προσφέρουν ακριβώς αυτό, δηλαδή θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους.
Σύμφωνα με τον Jenzer, “Η σειρά Β προσφέρει μεγάλη πυκνότητα ισχύος διαμέσου ενός συμπαγούς σχεδίου, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη αποδοτικότητα αρχικής επένδυσης”. Οι ανεπτυγμένες μηχανολογικές βελτιώσεις στη σειρά Β των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών CG170 περιλαμβάνουν την αλλαγή υλικού των πιστονιών από αλουμίνιο σε ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Επιπρόσθετα, τα φίλτρα αέρα έχουν ανασχεδιαστεί ώστε το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος να έχει πιο συμπαγές σχήμα. Επίσης, ο Jenzer επισημαίνει ότι “Με την αναβαθμισμένη τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η σειρά Β των CG170, μπορεί να προσφέρει έως και 80,000 ώρες λειτουργίας έως την πρώτη μεγάλη συντήρηση της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αξιοπιστία και τα χαμηλότερα συνολικά έξοδα ιδιοκτησία και χρήσης.”
Η σειρά CG170B προσφέρει διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα, ειδικά κατασκευασμένες για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως λειτουργία με φυσικό αέριο, βιοαέριο και προπάνιο. “Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες μας, καθώς τους επιτρέπει να επιλέγουν το είδος του καυσίμου που επιθυμούν”, είπε ο Jenzer. Επίσης, είπε ότι “Με τις διαφορετικές εκδοχές μηχανής, μπορούμε να προσφέρουμε μηχανές μεγάλης αποδοτικότητας, βελτιστοποιημένες όσον αφορά την ηλεκτρική αποδοτικότητα στα χαμηλότερα δυνατά λειτουργικά έξοδα. Προσφέρουμε επίσης μια εκδοχή υψηλής απόκρισης η οποία είναι βελτιστοποιημένη για απόλυτη αποδοτικότητα σε περιπτώσεις όπου ο πελάτης ενδιαφέρεται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται θερμότητα για την εσωτερική αποδοτικότητα μέσω της χρήστης του «Combined Heat and Power (CHP)». Η σειρά επίσης προσφέρει και έκδοση βιοαερίου, όπου η μηχανή έχει βελτιστοποιηθεί για απόλυτη αποδοτικότητα με τη χρήση διαφορών ειδών βιοαερίου.” Στο μέλλον η σειρά CG170B θα προσφέρει και έκδοση η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση σε περιοχές του κόσμου με μεγάλα υψόμετρα ή ακραίες θερμοκρασίες όπου οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Η σειρά CG170B διαθέτει το πλήρως ψηφιακό σύστημα “Total Plant and Energy Management (TPEM) “ της Caterpillar. Μέσω ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου συστήματος λογισμικού και μηχανημάτων, είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο όλων των δεδομένων της μονάδας παραγωγής και εξαλείφει την ανάγκη για πολλαπλά μέσα ελέγχου. Επίσης διαθέτει μία άκρως εύχρηστη οθόνη αφής 15 ιντσών, η οποία παρέχει ένα μεγάλο εύρος δεδομένων σχετικά με την κατάσταση της μονάδας παραγωγής. Τα δεδομένα αποθηκεύονται για διάρκεια έως και ένα έτος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για μικρότερους χρόνους συντήρησης μέσα από τον βελτιωμένο και συστηματικό σχεδιασμό. Σημειώνεται ότι το σύστημα TPEM είναι εναρμονισμένο με την τελευταία εκδοχή του προτύπου ISO 27001.
Το CG170B προσφέρεται επίσης και με δυνατότητες Cat® Connect. Το σύστημα Cat® Connect είναι ένα πακέτο υπηρεσιών για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν του πελάτες να μειώσουν τα έξοδα ιδιοκτησίας και λειτουργίας και ταυτόχρονα να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Η Caterpillar Energy Solutions ανακοινώνει σήμερα την διαθεσιμότητα της 20-κύλινδρης μηχανής, με τις αντίστοιχες εκδόσεις 12 και 16 κυλίνδρων να ακολουθούν αργότερα μέσα στο 2019. Η Caterpillar είναι η κορυφαία στην αγορά της παραγωγής ενέργειας, με τα καλύτερα στην κατηγορία συστήματα ενέργειας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να προσφέρουν αξεπέραστη ευελιξία, επεκτασιμότητα, αξιοπιστία και αποδοτικότητα κόστους. Με υπηρεσίες και εξαρτήματα διαθέσιμα παγκοσμίως, η Caterpillar προσφέρει τεχνική υποστήριξη στα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο μέσα από το συμπαγές δίκτυο αντιπροσώπων που διαθέτει, όπου κάθε τεχνίτης είναι πλήρως εκπαιδευμένος στη συντήρηση οποιουδήποτε μέρους του εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε μας στο https://www.cat.com/catcg170b